210-6411675, 210-6458266

welcome@startyouup.gr

Μαυρομιχάλη 190 Αθήνα 11472

Κατασκευή eShop με το WooCommerce


Μπορείτε να μας καλείτε για οποιαδήποτε πληροφορία!

Start You Up Greece 2106452833 2106458266 2106411675 6973790219 email: welcome@startyouup.gr

Τι είναι το WooCommerce;

Το WooCommerce είναι ένα από τα πιο δημοφιλή plugin (πρόσθετο) που εγκαθιστούμε στο WordPress CMS για να αποκτήσει η ιστοσελίδα μας e-commerce eShop χαρακτηριστικά.

Γιατί WooCommerce;

Πρόκειται για ένα πρόσθετο ανοιχτού κώδικα (Open Source) με ιστορία από το μακρινό 2011 (ναι στον κόσμο του web είναι μακρινό), άκρως επεκτάσιμο και με μια τεράστια κοινότητα από πίσω του που υποστηρίζει νέες εκδόσεις και παραμετροποιήσεις. 

Εύκολο στην χρήση (user friendly)

Ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η επιλογή WooCommerce είναι η εξαιρετικά εύκολή διαχείριση του. Με μία απλή εκπαίδευση και λίγη προσπάθεια από την πλευρά σας θα είστε σε θέση να έχετε τον πλήρη έλεγχο του περιβάλλοντος διαχείρισης. (Back-end)

Ακόμα και οι αρχάριοι χρήστες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διαπιστώνουν την ευκολία στην χρήση και την παραμετροποίηση του.

Ταχύτητα φόρτωσης

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια που η ίδια η Google σε ανακοίνωση της επισήμανε πως η ταχύτητα φόρτωσης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος έχει σημαντική θέση στις πωλήσεις του. Η ομάδα της Automattic (εταιρεία πίσω από το WordPress.com) έλαβε αυτή την παρατήρηση πολύ σοβαρά.

S.E.O. ready*

Συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού του, το WooCommerce αναπτύχθηκε από τις αρχές της ιστορίας του ώστε να είναι φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης.

*S.E.O. (search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες οργανικές θέσεις, κατά την εμφάνιση αποτελεσμάτων μέσω μηχανών αναζήτησης.

Επεκτασιμότητα

Με το WooCommerce έχετε την δυνατότητα με ευκολία να επεκτείνετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα μέσα από πληθώρα plugins (πρόσθετα) που ταιριάζουν στις ανάγκες σας. 

Μεγάλη κοινότητα υποστήριξης

Το WordPress ως πλατφόρμα και κατ' επέκταση το WooCommerce ως plugin διαθέτουν τεράστια κοινότητα τόσο από προγραμματιστές (web devs), όσο και από απλούς χρήστες. Μπορείτε να βρείτε Official Facebook Groups, Official Support Forums και να αναζητήσετε την λύση στο πρόβλημα σας, ή να ανοίξετε εσείς εάν θέμα με την δική σας απορία. Προσωπική εκτίμηση είναι πως η “μεγάλη” κοινότητα δεν μου λέει κάτι, αλλά η “ισχυρή” κοινότητα μου λέει πολλά και πιστέψτε με η κοινότητα του WordPress την έχει.

Tip: Η κοινότητα του WordPress Greek Community διοργανώνει κατά καιρούς WordCamp & Meetups σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα είχε ενδιαφέρον να τα παρακολουθήσετε

Ποικιλία θεμάτων (themes)

Στην επίσημη σελίδα του Wordpress.org θα βρείτε πληθώρα δωρεάν & επί πληρωμή έτοιμων themes ώστε να εγκαταστήσετε στον ιστότοπο σας. Η εγκατάσταση είναι πραγματικά πανεύκολη αλλά η παραμετροποίηση εξαρτάται από το κάθε δημιουργό.

Υπάρχουν και πλατφόρμες έξω από το wordpress.org όπως το https://themeforest.net ή το https://www.templatemonster.com στις οποίες θα βρείτε πραγματικά αυτό που αναζητείτε.  

Ευκολία διαχείρισης πληρωμών

Οι τρόποι πληρωμών αλλά και η διαχείριση τους είναι κάτι που θα πρέπει να το σκεφτείτε αλλά και να το υλοποιήσετε με μεγάλη προσοχή. Το WooCommerce έρχεται με προεγκατεστημένες τις πύλες πληρωμών των PayPal & Stripe και φυσικά όλων των offline τρόπων όπως ή αντικαταβολή & κατάθεση σε τράπεζα.

Για την διασύνδεση του WooCommerce e-shop σας με οποιαδήποτε συστημική ελληνική τράπεζα θα βρείτε φυσικά όλα τα απαραίτητα εργαλεία τόσο σε free όσο και σε paid εκδόσεις ώστε να τα εγκαταστήσετε.

Ευκολία διαχείρισης μεθόδων αποστολής

Ακριβώς μετά την διαχείριση πληρωμών, το αμέσως επόμενο βήμα είναι οι μέθοδοι αποστολής. Μπορείτε σε ένα πολύ εύκολο περιβάλλον διαχείρισης να ορίσετε τους κανόνες των μεταφορικών σας ανά βάρος, ανά Τ.Κ. ή οτιδήποτε άλλο απαιτούν οι ανάγκες σας.

Επιλογές φιλοξενίας ιστοσελίδας (web hosting)

Η δημοφιλία του WooCommerce, έφερε τους web hosts να επενδύσουν τεχνογνωσία και υποδομές για τις ανάγκες ηλεκτρονικών καταστημάτων σχεδιασμένα πάνω σε αυτό. Θα βρείτε εκεί έξω πολλές ελληνικές αλλά και του εξωτερικού εταιρείες που προσφέρουν Managed WooCommerce Hosting

Θα βρείτε εύκολα υποστήριξη

Πάρα πολλές εταιρείες ή freelancers ασχολούνται αποκλειστικά με το WooCommerce. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχετε την δυνατότητα πολλών επιλογών κατά την εύρεση του κατάλληλου συνεργάτη σας, καθώς και την αλλαγή σε άλλο συνεργάτη στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

 Διαβάστε επίσης:Μπόζος Δημήτρης

Chief Operating Officer COO

Technologistiki Start You Up P.C. 

dimitris@startyouup.gr bozosdim@gmail.com

+302106452883 +302106458266 +306973790219

Άλλα άρθρα

Επένδυση σε τουριστικού σκάφος αναψυχής!

Διαβάστε περισσότερα

Starting Up a Limited Liability Services Company in Greece ΙΚΕ/PC

Διαβάστε περισσότερα

50% μείωση φορολογίας για 7 έτη, για όσους επιστρέφουν ή μετοικούν στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Απόσχιση κλάδου εταιρείας Ν. 4601/2019

Διαβάστε περισσότερα

Μερική διάσπαση εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα με απαλλαγή φόρου για το 50% του εισοδήματος για 7 έτη

Διαβάστε περισσότερα

Μείωση συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων 22% 2021

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασία προϊόντων. Έρωτας με την πρώτη ματιά!

Διαβάστε περισσότερα

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τη δημιουργία e-shop

Διαβάστε περισσότερα

Νέα διαδικασία σύστασης ΙΚΕ Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Λογοτύπου Logo & εταιρικής ταυτότητας επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση ΝΕΠΑ ναυτιλιακής εταιρείας πλοίων αναψυχής

Διαβάστε περισσότερα